Alwééér vakantie?! - Reisverslag uit Fagernes, Noorwegen van linda horik - WaarBenJij.nu Alwééér vakantie?! - Reisverslag uit Fagernes, Noorwegen van linda horik - WaarBenJij.nu

Alwééér vakantie?!

Door: topy

Blijf op de hoogte en volg linda

05 September 2010 | Noorwegen, Fagernes

Zondag 5 september

Het is vandaag heerlijk prachtig, zonnig weer! Echt een zomerdag, met beginnende herfskleuren. En wéér voelt het als vakantie!
Nou ja voelen, eigenlijk zijn we alweer 3 maanden "op vakantie". We werken zo af en toe om onze vakantie te bekostigen...
Tot dusverre hebben we geen van alle spijt van deze grote stap. We genieten nog steeds. Natuurlijk moeten we de winter nog afwachten...
Maar met zo'n heerlijke dag als vandaag denken we nog maar even niet aan de winter en gaan we met Ron, Jacq, Megan en Kai de hond på tur.
We zijn naar Slettefjell (sorry, ik heb die naam niet bedacht) gereden. Dat is vanaf hier ongeveer 5 kwartier rijden. Je ziet wel dat er hier en daar al herfstkleuren komen. En op de hoogste bergtoppen ligt sneeuw. Het heeft alweer gesneeuwd op de hoogste toppen. Bij ons hebben we dan regen, dan is de sneeuw alweer gesmolten voordat het bij ons in het dal is. Het voelt dan niet winterkoud aan, hoor. Gewoon nog zo'n 15 graden overdag en s'nachts iets kouder.
Maar op Slettefjell, toch ook zo 1300 meter hoog, ligt geen sneeuw en schijnt heerlijk de zon.
We hebben daar een eind gewandeld en op een gegeven moment zag Ron iets van een muis. Hij schoot weg onder de rotsen en ondanks we hem even later wel weer zagen (nadat we met een stokje onder die rots zaten te purren) kon ik er geen foto's van maken. Het was in iedergeval geen muis, want het had geen staart.
We zijn helemaal naar boven gelopen en hebben daar heerlijk gepicknict.
Het is daar echt heel mooi, het is een hoogvlakte waar we overheen liepen met rondom allemaal hoge bergen.
Toen we weer naar beneden liepen, en Démi eindelijk een keertje haar klep dicht hield, hoorde Jacq iets. Weer zo'n beestje. De rest liep door, maar wij wilde hem wel wat beter zien en nu is het wel gelukt om er een paar foto's van te maken...
Ik vind dat helemaal leuk. Zeker net zo leuk als wanneer we rendieren zien. Anders, maar ook leuk.
We waren rond 17.30u thuis en John ging pannenkoeken bakken. Ik ben bijna gelijk achter de computer gekropen om uit te zoeken wat voor beestje ik nou op de foto had staan:
een berglemming! Zijn naam is groter dan het beestje zelf, want ze zijn maar een centimeter of 10 lang, maar erg leuk om te zien. Net een hamster!
Ze schijnen bekent geworden te zijn van een Disney-film, maar die heb ik dan blijkbaar net weer gemist. Ik zag ze voor het eerst...

En zo kwam er aan deze zonnige "vakantiedag" ook weer een eind.

• 06 September 2010 - 10:09

Mam:

Het is zeker een lieffie , kon je hem niet vangen en mee nemen ?

• 07 September 2010 - 14:49

Janny Morsink:

Hallo Linda en "aanhang":
    Ik geniet enorm van je belevenissen en de leuke verteltrant. Blijven "genieten" is de leuze.
    Groet Janny