Het vervolg...komt nog! - Reisverslag uit Rozenburg, Nederland van linda horik - WaarBenJij.nu Het vervolg...komt nog! - Reisverslag uit Rozenburg, Nederland van linda horik - WaarBenJij.nu

Het vervolg...komt nog!

Door: topy

Blijf op de hoogte en volg linda

10 Oktober 2010 | Nederland, Rozenburg

"Vakantie" in NL van 2 okt. t/m 10 okt. 2010!

Zaterdagochtend geeft natuurlijk weer de nodige "stress". Niet echt natuurlijk, want we gaan op vakantie.
Maar rond 10.00u vertrekken we richting Oslo.Het vriest niet meer, maar het regent nu zachtjes. We nemen daar de boot naar Kiel, Duitsland.
De boot, eigenlijk meer een cruiseschip, vertrekt om 14.00u en zal de volgende morgen om 10.00u aankomen. We hebben deze vaart al vaker gedaan en klopt altijd!
Ondanks de zee wat ruwer is dan normaal hebben we een goede vaart.
We beginnen met koffie met gebak. Bryan kiest een fleurig gebakje uit met een bloem erop. Omdat Démi van ons allemaal mee-eet wil zij graag Bryan zijn bloem hebben, maar die wilt hij zelf. Wat natuurlijk weer het nodige gekissebis oplevert. Totdat Bryan het bloempje in zijn mond stopt...Het blijkt niet te eten te zijn! Lijkt wel karton, zegt hij, volgende keer mag jij het bloempje hebben Démi....Fijne vent! We wandelen over de "winkel-promenade", gaan naar de supermarkt, eten in het hamburgerrestaurant en s'avonds ga ik samen met mijn zoon naar de "magic-show". Dit is een zing en dansshow en het is zo ongeveer traditie geworden dat ik daar met Bryan heen gaat. John past dan op Démi, die in de hut ligt te slapen. John trouwens ook.
Als we zondagochtend van de boot afrijden maakt de auto een "zwaar" geluid bij de voorwielen.
Na even geluisterd te hebben zetten we de radio maar wat harder: niet slim, wel effectief!
Voor het eerst rijden we Duitsland fluitend door: geen file's! Niet te geloven!
Het word wel steeds warmer en als we over de grens van NL zijn zien we een bord met de temp. van 24.5gr!
Nederland word al weken geteisterd door kou en regen, en als ik mijn tassen inpak met warmere kleding hebben ze ineens zomer! Fijn!
Na 2 stops zijn we om 16.45u al bij pa en ma. Daar logeren we de komende week.
Het welkom voelt goed en al gauw hebben we het gevoel alsof we nooit weggeweest zijn! Net alsof we even een uurtje op visite komen.
We eten heerlijk sla-stampot, zoals alleen moeders het kan maken!
Cyn en Bas met kinders komen ook nog even langs. Gelijk druk, die meiden Iris en Démi gilden van blijdschap! Helaas waren ze steeds blij...en bleven ze gillen...
S'avonds gaat John met Bryan nog even naar zijn moeder. Zijn broers en Natascha komen ook, en ik heb het rijk alleen met mijn ouders! Effe gezellig bijkletsen!

En dan word het maandag 4 oktober. Omdat de scholen hier nog geen vakantie hebben, heb ik geregeld met de juffen van de oude school dat de kinders nog een ochtendje mogen meedraaien. Bryan mag vandaag. We moeten van Rozenburg naar Brielle rijden, normaal een stukkie van 12 minuten. Maar we zijn weer in NL en het is druk op de weg, de brug staat open (uiteraard), we komen achter een vuilniswagen te zitten, wegen opgebroken dus moeten we omrijden en ze hebben er in Brielle gelukkig nog een paar stoplichten bijgeplaats! Stoplichten hebben we niet bij ons in het dorp/ stad!
Zo wie zo niet in een straal van ongeveer één uur rijden!
Uiteraard zijn we te laat, wat dan weer als voordeel heeft dat we op de parkeerplaats bij school niet hoeven te zoeken naar een plekkie.
Als we naar school toelopen, ontdekken de kinderen in de klas Bryan en steeds meer koppies komen voor het raam. In de klas word hij vrolijk begroet, de juf had niks tegen de klas gezegd dus het was nog een verrassing! Ze vonden het erg leuk!
Démi gaat pas een woensdag naar school, maar wil heel graag even bij haar hartsvriendin Mathilde gaan kijken. Heel even dan.
Terwijl we voor de open deur staan ziet Mathilde Démi, ze springt op van haar stoeltje en rent met gespreidde armpjes naar Démi toe!
Démi op haar beurt ziet Mathilde en doet precies het zelfde.(behalve dan dat deel van het stoeltje opspringen...)Die twee vliegen elkaar letterlijk in de armen! Echt zo lief om te zien. Ze hebben elkaar aan al eens aan de telefoon gehad en zitten dan als echte meidem rustig een uur te kleppen!
Daarna ga ik naar mijn vriendin, lekker thee met gebak, en John rijdt naar Rotterdam om ritsen bij de groothandel te halen.
S'middags na school komt Bryan met de uitslag van zijn entree-toets thuis. Deze toets had hij al gemaakt voordat we weggingen, maar de juf had het nog niet opgestuurd. Hij heeft 92% van de 100%!
Hij was de beste van zijn klas! Geen wonder dat de juf het niet op wilde sturen...;)
Daarna lopen we over de markt voor kaas en kibbeling. Beide hebben we niet in Noorwegen. (wel iets wat ze kaas noemen, en er in de verte ook wel naar smaakt, maar in de verste verte niet kan tippen aan de NL-se kaas!)
De visboer is er niet, dus dat gaan we weer in Rozenburg halen. Komen we politie tegen...en John had zijn gordel niet om...:?
Uiteraard moeten we uitstappen en gaat dat ons veel geld kosten. Démi maakt zich ernstig zorgen dat papa de gevangenis in moet, ik spring gelijk als een persfotograaf uit de auto om foto's te maken en Bryan is vooral bang dat dat ook een bekeuring op zal leveren!
Maar omdat ze het maar een ingewikkelde bedoening vonden: NL-se bedrijfsauto, woon en werk in buitenland, en waarschijnlijk hun goede humeur, bleef ons de bekeuring bespaard! John moest ons zijn excuus maken en toen mochten we weer doorrijden!:D
Scheelde weer E 96,=!
Tja, in Noorwegen hebben we niet zoveel politie...maar als ze je pakken ben je wel veel meer geld kwijt!
S'avonds naar ons nieuwe neefje wezen kijken! Wat een moppie, hij sliep tot groot plezier van zijn moeder!
Maar op de skype hebben we hem ook al eens horen brullen, dus we weten dat hij het kan...

Dit was nog maar de eerste dag van ons avontuur in Nederland. En een avontuur zal het worden....
Ondertussen zijn we alweer thuis in Noorwegen.
Dus dit word een vervolg verhaal!